joi, 1 martie 2012

Pacheţele cu legume

Ingrediente:
- 1 morcov,
- 1 ţelină mică,
- 2 fire de ceapă verde,
- 4-5 frunze de salată verde,
- 1 ardei gras sau capia roşu,
- 5-6 ciuperci crude sau din conservă,
- o mână de fidea de orez fiartă,
- ulei
- sos de soia,
- 1 pachet foi de plăcintă,
- 1 albuş de ou.

Mod de preparare:    Se curăţă, se spală şi se taie legumele fidelute lungi, subţiri.Se calesc toate (morcovul, ţelina, ceapa, salata, ciupercile şi ardeiul) intr-o tigaie cu puţin ulei şi sos de soia. Se condimenteaza cu sare şi piper (atenţie că şi sosul de soia este sărat). Când sunt pătrunse se dau jos de pe foc şi se adaugă fideaua fiartă şi se amestecă.

Se pregăteşte albuşul de ou (se bate spumă) pentru uns pacheţelele. Din pachetul de foi de plăcină se scote pe rând câte o foie. Foaia de plăcintă se taie în pătrăţele cu latura de aproximativ 10cm. În mijlocul unui pătrăţel de foaie se pune o grămăjoară de amestec de legume (cam o linguriţă) şi se împachetează ca un plic. Marginile foii se ung cu albus de ou ca sa se lipeasca si sa nu se desprinda la prajit. Se pune la prajit in ulei incins pana se rumeneste repede pe ambele parti (cam 2 minute). Se scoate pe şerveţel de hârtie şi se serveşte cald sau rece. Se poate adăuga un sos de roşii dulce sau picant.

Sunt foarte bune pentru luat la serviciu, la drum, la "iarbă verde".




3 comentarii:

  1. ceva poze ar prinde bine langa retete :))

    RăspundețiȘtergere
  2. E grozava reteta, dar apetitul nostru este strans legat de simtul vizual...eu cel putin mananc cu ochii :))
    Dupa cum spunea si Hannah, niste poze ar face minuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aprecieri. Cred ca maine voi reusi sa pun si pozele.Inca nu le-am descarcat de pe telefon.Sper sa va placa si pozele ..chiar daca nu sunt facute de un specialist..

      Ștergere