marți, 14 februarie 2012

Pizza cu ardei copţi1. blat de pizza: aluat dospit cu drojdie de bere din 200 g făină de grâu, 20 gr. de drojdie de bere, 2 linguriţe de zahăr, un vârf de cuţit de sare, 120 g  apă şi 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline. Se face o maia din drojdie astfel: se freacă drojdia cu zahărul până se face lichidă apoi se amestecă cu un strop de făină până se obţine consistenţa de smântână. Se lasă să crească aproximativ o jumătate de oră. După ce maiaua a crescut se amestecă cu făina, sarea şi uleiul până se obţine un aluat care se poate frământa. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute şi se lasă la crescut cam 30 de minute.

2. În acest timp pregătim ingredientele pentru umplutura pentru pizza:
7-8 de ardei capia se coc si se curăţă de coajă şi de seminţe. Apoi se taie ca tăiţeii.
1 cutii de ciuperci. Ciupercile se scurg de zeamă şi se călesc în ulei.
o cană (de 250 g) cu măsline fără sâmburi, tăiate bucăţele.

3. Sosul pentru pizza: 1 cutie de roşii decojite în bulion. Se pasează la blender roşiile şi sucul de roşii împreună cu 2 linguriţe de zahăr, un praf de sare şi se condimentează cu cimbru, busuioc şi piper.

Se montează pizza în tava de la aragaz unsă bine cu ulei astfel:
- Aluatul dospit se intinde în foaie pe masă unde am presărat făină. Cu ajutorul sucitorului luăm foaia şi o aşezăm în tavă. Vom avea o foaie cam de 1 cm grosime pe toată tava.
- Distribuim uniform pe aluat: ardeii copţi, ciupercile, măslinele şi apoi sosul de roşii.


Pentru lacto-ovo-vegetarieni... se pot adăuga 200 g caşcaval ras şi 2-3 ouă bătute.

Se coace la foc mediu aproximativ 45 minute. Poftă bună!